Veien Ut GramArt

Mester Grønn

Hvor du vil, når du vil; en mobil nettbutikk som blomstrer. - Rett og slett en bedre handleopplevelse!

Utfordring

Mester Grønn ønsket en løsning hvor logistikk, krav til dokumentasjon og spesielle kriterier ble nøye ivaretatt. Samtidig skulle det oppleves som enkelt og intuitivt å gjennomføre en handel.

Mester Grønn leverer blomster til privatadresser, kontorer, bryllup og begravelser året rundt via sitt omfattende nettverk av lokale budtjenester. Løsningen måtte håndtere ulike fraktbetingelser, leveringsfrister og andre begrensninger i sortiment utfra hvor i landet blomstene skulle leveres. For å sikre effektive og feilfrie leveranser, ble det stilt høye krav til interaksjonsdesign i handleprosessen.

Løsning

Grundig analyse av Mester Grønns logistikkbehov ble gjennomført for å utvikle interaksjonsdesignet som forenkler og deler veien frem til handel opp i logiske skritt for brukerne. Mester Grønn hadde allerede mange kunder som besøkte nettsiden på mobil, og det var forventet at mye av veksten ville komme her.

Derfor var det viktig å ha en mobilside som gjorde det enkelt å kjøpe blomster hvor som helst og når som helst. Ved å benytte store innbydende bilder, jordtonet fargepalett og en personlig tone gjenskapes den trygge atmosfæren av å være i en av Mester Grønns butikker. For å lette skjemautfyllingen ble det brukt kundeprofiler og oppslag via telefonkatalog. GPS-funksjonalitet ble brukt for å finne veien til nærmeste butikk.

Resultat

Resultatet har blitt en innbydende og brukervennlig opplevelse på mobil. I bakgrunnen er mobilsiden integrert med Mester Grønn sitt eget butikksystem. Siteman har vært Mester Grønn sin samarbeidspartner på digitale tjenester siden 2009.